Силата да посрещаме всичко с усмивка

Годината е вече почти на приключване, а аз съм с един въртящ се в главата ми лайт мотив, който крещи „Какво по дяволите беше това?!“. Да, на практика има и такива ситуации, в които нищо почти не зависи от теб. Другите са взели някакви решения, които по една или друга линия се отразяват и на нас, но не можем да направим нищо, за да променим ситуацията. Ето защо най-съхраняващото за мен е да гледам с насмешка на тези неща.

Сарказмът и способността да не се възприемаш прекалено на сериозно е изключително полезно да съхраниш себе си от външните намеси, върху които нямаш контрол. Да го направиш така, че това да не ти повлияе толкова силно емоционално.

Факт е, че здравето ни много зависи от емоционалното ни състояние. Ето се опитайте при подобни ситуации да се отделите възможно най-много от нея. Да се погледнете от страни и да видите колко абсурдно изглеждате всъщност. Това си е достойно за редица шеги и закачки на ваш собствен гръб. А отново всеизвестен факт е, че смехът лекува.

Е ето че ще кажа и първият си съвет за деня. Той въобще няма да е банален и няма да има нищо общо с хилядите настъвления на лайв коучовете – Смейте се! Смейте се на всичко и всички, но най-вече на себе си. Това ще ви помогне да се съхраните да и продължите да бъдете себе си и за в бъдеще!