Какво ще стане, ако си себе си

Да покажеш какъв си всъщност, означава да се възприемеш, а не да се криеш, поради някакви мними страхове, че няма да се впишеш. Важното е ти да се чувстваш добре, а не целенасочено да се опитваш да накараш останалите да се чувстват добре, когато са около теб, небъдейки себе си. Както ти приемаш, че никой не е съвършен, така и те трябва да го приемат.

courage-be-yourselfОткриеш ли кой си и си решен да бъдеш този човек, ще намериш увереността, която ти е липсвала, когато не си знаел каква е твоята идентичност. Изведнъж затворените врати ще се отворят и заслугите ще са само твои. Увереността се забелязва отдалеч, а това поведение привлича хората към теб.

Когато ти е комфортно да си себе си, вече не ти е нужно да впечатляваш другите. Чувството ти за самоуважение ще е достатъчно високо, за да не обръщаш внимание на хорското мнение. Никой не е роден, за да те харесва, и ти го осъзнаваш. Затова прави нещата, които искаш да правиш, а не това, което се очаква от теб.

Сега вече ти може да избираш хората, с които искаш да се заобиколиш, вместо да се чудиш как да се впишеш в компания, която не отговаря на собственото ти аз. Важното е, че ще имаш увереността да се отървеш от отношения, които досега са ти носили само негатив, без да съжаляваш за това. Създай си свой собствен кръг от хора, сред които да се чувстваш комфортно.

Нищо лошо няма да ти се случи, очакват те само хубави неща 🙂