Какво отслабва имунитета ни?

Хората често си мислят, че знаят и разбират всикчо за медицината. Без да имат медицинско образование са склонни да си правят собствени изводи за заболявания и различни състояния, което в последствие може да ги постави пред много сериозни изпитания. Едно, че предприемат самолечение, което често забавя излекуването, второ, че предават „съветите“ си на други хора, които могат да имат съвсем различно заболяване. Няма да коментирам последиците.

imunitetКазват, че поемането на витамини всекидневно, но естествени витамини от плодове и зеленчуци ще остави лекарите без работа. Това популистко изказване е колкото вярно, толкова и грешно. Витамините наистина повишават имунитета ни, но ако това бе рецептата за крепко здраве и дълголетие защо хората в изминалите векове, консумирайки естествени продукти, а богатите дори са имали всякакви плодове на трапезата си, са живели едва половината от нашия живот. За жалост много заболявания възникват в следствие на генетична обремененост, начин на живот, условия на труд, място, климатични условия, а на съвременния човек оказват влияние и консумиране на преработена вода, растения, отглеждани с химикали и много други… Ето го и отговора на моя въпрос. Логичен, разумен, много по-близък до истинността.

Благодарение на постиженията на медицината сме успели да се преборим с толкова много болести и слава богу вече има лек срещу туберколоза, имунизации срещу много заболявания като детския паралич и други. Лекарите са нужни, защото, както гласи една известна поговорка, болестите са повече от пациентите. При правилна диагностика съвременните медикаменти облекчават симптомите при грип и настинки, лекуват рискови заболявания и повишават имунитета на хора, които не могат да си набавят естествени вещества по ред причини.