Да опознаем Прага

Навремето Прага се е считала за историческата столица на регион на име Бохемия, който бил част от Римската империя. Сега е столица на Чехия, но и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. През града минава река Вълтава, която придава още повече чар на живописния европейски град.

PRAGUE-bridgesАко мислите да посетите Прага, то непременно трябва да се запознаете отблизо с тези исторически места – Карловият мост, еврейския квартал Йозефов в старата част, Староградския площад, Пражкият замък и Стената на Джон Ленън. Като град с много богата история е разбираемо защо Прага привлича толкова туристи всяка година, което я нарежда сред най-посещаваните столици в Европа. Ако планирате екскурзия дотам, имайте предвид умерения океански климат в Чехия, което ще рече топло лято и студена зима.

Прага заслужено може да се нарече европейски културен център. Това значи, че от нея се очаква да поддържа едно високо културно ниво, с което тя се справя отлично. Много събития се провеждат там, а градът е дом и на множество музеи и галерии. В архитектурно отношение чешката столица носи характерен дух, който не може да се обърка. Градският транспорт е изключително добре организиран, така че е лесно да се придвижите от една забележителност до друга.

Под номер 6 в списъка на най-посещаваните европейски градове Прага със сигурност е желана дестинация. А с появата на нискобюджетните авиокомпании, нищо не пречи на туристите да я посещават през уикенда. Няма как да не споменем и небезизвестната чешка бира, която ако не опиташ, все едно не си бил там. Завиден брой пивоварни се намират именно в Прага.

И така, скъпи пътешественици, време е да си дойдем у дома, а как не ми се прибира…