Приказната съкровищница на света – поредицата, която грабна мен и сина ми

Не съм вярвала, че когато си на 28 години може да намериш общо любимо четиво за теб и 5-годишния ти син. Чудото обаче се случи и реших да споделя с вас така, както разказах на всичките си приятели. До един се запалиха по поредицата „Приказната съкровищница на света“ – разкази и легенди за малки и големи.

Първоначално това, което ме накара да посегна към поредицата, бе детско-юношеската насоченост. Всяка вечер чета по една приказка на сина ми, но Пепеляшките и Палечките взеха да му омръзват.

Тогава реших да се спра на „Басните на Лафонтен“. Някъде четох, че директорът на издателството Светослав Кантарджиев ги препоръчва и реших да се доверя. Книгата с басните е идеална за малки и за големи – точно това, което търсих. Мен ме плени с древните басни и архаизмите, а сина ми – с мерената реч.

Така лека-полека започнахме да обхождаме всички книги от поредицата „Приказната съкровищница на света“. Четохме Братя Грим, Андерсен, Шарл Перо и макар да не съм вече дете, аз наистина усетих как детското в мен отново се събуди, въображението ми се развихри. А представям си как се чувства детето, когато му ги чета… Мога само да кажа, че вече всяка вечер ме моли да му разказвам по две приказки.

Препоръчах я на всичките си приятели и познати – с деца и без деца. Поредицата наистина обогатява духа и те откъсва от ежедневието, а на мен лично ми дава спокойствие с детето.

Добре е може би да допълня, че издателството на Светлослав Кантарджиев има и други, много интересни книги – кулинарни, мистични, художествени и по истински случай. Последно четох „Тайните на Ванга“ от Жени Костадинова и ви я препоръчвам!