Аз съм … това, което правя

Казват, че красотата ще спаси света. Своеобразното пророчество на Достоевски започва да се сбъдва.

ivaМного стил и истинска прелест имаше в събитието, което отганизира малкият екип на Фондация „Аз съм‟, създадена от модела Ива Механджийска.  Малко преди новата година тя събра в Парадайс център популярни български личности като Деляна Попова, Деси Зирадова, Калмелия Воче, Миси Вселена 2013, Миси Баба 2013, Никол Станкулова, Йоко Захариев, Николай Мутафчиев и други на коледен търг с благотворителна цел. Всеки дари вещ с емоционална стойност в  подкрепа на децата в неравностойно положение. Събитието протече с подкрепата на Светослав Кантарджиев.

Аз съм майка и съм много чувствителна на тази тема. Смятам, че трябва да се полагат цялостни грижи за дечицата в домовете или такива със СОП.  За тези, които не знаят какво е СОП, ще обясня – най общо това са деца със Специални Образователни Постребности – аутисти, умствено изостанали, с нарушени в зрението или слуха.

Затова смятам, че красотата на събитието идва не само от блясъка на родните телевизионни звезди, защото те непременно блестят, но с вътрешната красота.  А аз вярвам, че  всички сме това, което правим. Достойнството на човека извира от душата му.

Адмирации за Ива Механджийска, която преживя много и вложи житейския си опит в инициятива с благотворително, но и с морална помощна цел.

Както казва един наш журналист „Имаме новина!‟- една Фондация най-сетне прави нещо за българските деца.  Далеч от изтърканите  смс-кампаниите, с които ни заливат телевизиите по празниците, кампанията на Ива Механджийска  обедини човешката  безкористност в оригинална инициатива, средствата от която бяха дарени на домове в София, Дупница, Долна баня и дом за деца с умствено изоставане в село Згалево.