Бъдете непоколебими

Мисля, че има един жизненоважен  фактор, около който се завърта животът на всеки един от нас. Това са решенията, които взимаме, и последиците, които идват след тях. Комбинацията от тях е жизнено определяща и важна за бъдещето ни.

e9ce74260d4ad94bc48a572e7ef71f42c0c3И ако за нещо съм се убедила до момента, то е, че има моменти, в които е нужно да сме непоклатими и непоколебими. Когато имаме цел пред себе си и знаем към какво се стремим, не бива да оставяме нищо да ни застане на пътя. Решителността и непоколебимостта са качества на съвременния преуспял човек. Едва ли ще постигнете много, ако само седите и се съгласявате с другите. Така не се получава или поне не се преуспява. Ще останете една посредствена личност, която ще е позната на малцина, но няма да е повлияла никому. Хората сме социални същества. Ние общуваме, обменяме идеи и създаваме иновации заедно. Сам човек не може да промени света, но добре подбран и сработен екип, би могъл.

Предлагам, ви няколко ситуации, в които според мен би ви било от полза, ако действате непоколебимо и решително. Помислите над тях и ще видите, че може би са по-важни, отколкото сте предполагали.

Когато избирате образованието си – какво и къде да учите. То най-вероятно ще определи бъдещето ви, затова не бива подобна стъпка да е недообмислена.
Когато започвате работа. Проучете фирмата, в която се каните да постъпите професионално. Все пак ще прекарвате поне по 8 часа на ден там. Ще е хубаво, ако са приятни осем часа, нали?
Когато заживявате с някого. Ако сте сигурни, ако сте щастливи и знаете, че това е човекът за вас, действайте. Не слушайте другите хора, защото те не са ваше място в момента и не знаят какво чувствате. Запомнете: понякога най-истинските неща са скрити за очите, а видими само със сърцето.

Още примери има, но аз ще си позволя дави дам само един съвет. Доверявайте се на инстинктите си. Ако усещате, че точно в тази ситуация трябва да действате непоколебимо, то най-вероятно е така.