За концентрацията на работа

Празниците отминаха, дългата почивка свърши и работата ни призова отново. Задачите ни стават все по-натоварени, а все още не може да се адаптираме към работния процес и не сме фокусиране. Познато, нали?

Трудното в тази ситуация е, че липсата на концентрация влияе и върху производителността ни. Така се случва, че правим много по-малко на ден, отколкото сме предвидили или ни отнема повече време от планираното за отделни задачи. Това може да бъде доста неприятно и гарантира, че се прибираме у дома изтощени и в лошо настроение след дълъг изморителен ден. На всичкото отгоре целият недовършен план изостава и създава още проблеми.

Ако знаем обаче какво точно ви кара да загубите концентрацията си, може да предприемем целенасочени действия срещу него.

Например слушалки с шумопотискане могат да изолират високите нива на шум в офиса или дома. Лампата на бюрото може да премахне лошите условия на осветление, а редовната вентилация – дори през зимата – увеличава съдържанието на кислород във въздуха.

Най-добре е да приберем смартфона си в джоба и да не го оставяте до себе си на бюрото. Ако заглушим известията и само в определени моменти проверяваме дали имаме нови съобщения, това нарушение за нашата концентрация също ще изчезне. Ако ергономичността на работното място не е правилна, ние сме постоянно подложени на стрес или се чувстваме под напрежение.

Взимайки предвид всички тези неща, ние вече сме една крачка напред към концентрацията на работното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *