Мобилна къща – решение по време на пандемия

Да останете на открито, да спите в собственото си легло, да имате самостоятелен душ и тоалетна – мобилните къщи имат особен чар, особено по време на пандемии. Това лято кемперите изживяха своя апогей. Много летовници искаха престоят им на море или планина, да бъде възможно най-безконтактен и мобилните къщи се оказаха най-доброто решение. В допълнение, те предлагат и голяма независимост, например, ако къмпингът е пълен, вие просто продължавате напред, докато не откриете подходящо място за вас и семейството си.

Затова не е чудно, че търсенето на мобилни къщи и каравани тази година беше наистина голямо. Това сочат всякакви данни и статистики, които бяха поместени в медиите. След като търговията трябваше да приключи в кратки срокове, поради блокирането през април 2020 г., бизнесът с подобен вид транспорт започна да процъфтява през май, с повече от 10 000 новорегистрирани мобилни къщи.

Почивката с кемпер предлага много предимства. Освен че можете да се придвижвате гъвкаво и удобно от място на място, позволява да видите много от града или избраното от вас място за отдих. Можете да вземете със себе си повече от няколко куфара, а и не се налага да правите резервации в хотели и къщи за гости, да се настанявате, после изнасяте.

Най-хубавото е, че ако нямате къща на колела, не се налага задължително да си купувате такава. Може просто да наемете за определен период от време и да не се лишавате от свободата си по време на пандемия.