Влиятелните жени: Опра Уинфри

opra-winfryОпра Уинфри е една от най-влиятелните жени сред американското общество. Дори и у нас знаем коя е. Тя е от онези хора, които когато видиш на снимка, нямаш проблем да се сетиш за името им, а това само по себе си е показателно за влиянието им. За тях се говори по медиите, те са сочени като примери за подражание, а някои от тях дори са успели да променят света.

Има хора избират миналото им да ги дърпа назад, но Опра е пълната противоположност на това. След нелеко детство, тя избира да се извиси над проблемите и да изгради  светло бъдеще за себе си. Тя започва кариерата си през 70-те години на 20 век в Мериленд, където е водещ на токшоу. Истинският й успех идва в Чикаго, когато й предлагат да води свое собствено шоу, а именно добре познатото на всички „Шоуто на Опра“. То, както знаем, е абсолютна сензация сред женската аудитория. Успехът на Опра се дължи на чисто човешката искреност, с която се държи към гостите си, както и на трогателните истории, които избира да показва.

Към днешна дата Опра е сред най-заможните афро-американки в света и си има собствена телевизия. Не е тайна, че тя не пази богатството си само за себе, голяма част от него отива за благотворителност.

Много харесвам една от нейните мисли. Запомнила съм я по следния начин: „Истинската мъдрост ти се показва тогава, когато следваш инстинктите си.“ Когато човек върви против себе си, вътрешно той съзнава, че го прави. Това обаче не е посоката, където ще открие мъдростта, защото там не се чувства добре. Мъдростта ще дойде, когато последваш инстинкта си и той те доведе до откриването на нови хоризонти. Това е моето тълкувание, а твоето какво е?