Видяхте ли новите кукли Барби

resizeКато кажа Барби, се сещате да онази възслаба кукла с дълги крака, руси коси и тясна талия, нали? И на мен тя ми изниква пред очите. Това е образ, трупан толкова години в съзнанията ни, че трудно може да се промени. Барби не е просто кукла. Тя е асоциация за уж идеалната женска фигура. Постепенно обаче нейният образ успя да натрупа и не малко негативи именно заради невъзможните пропорции, които представя и в които се побират най-вече моделите от Виктория Сикретс, но не и едно средностатистическо момиче.

Ето защо се радвам, че на американския пазар най-накрая се появиха по-реалистични Барбита. Те са с различна височина – по-ниски или по-високи, с по-богато многообразие от прически и дори със 7 различни нюанса на кожата. Някои от тях са по-закръглени, а други с нестандартни характеристики като синя или лилава коса например.

Лично на мен ми се струват големи симпатяги тези нови кукли. Особено миньончето най-вдясно много ме радва. Мисля, че с подобни играчки малките момичета ще свикнат с мисълта, че не е нужно да си висока 170 см и с пропорции 90/60/90, за да бъдеш красива. Всеки може да бъде привлекателен по свой собствен начин и тези нови кукли го доказват 😉