Време за ремонт

remontПролетния сезон е подходящ както за разходки сред природата, така и за ремонт на жилището. След зимните дни, затоплянето в момента е в плюс, ако сме решили да сменим нещо или да поосвежим дома си. Изключително наложително е да барнем тук-там, ако сме се отоплявали на дърва. Те освен, че създават невероятна топлина замърсяват жилището ни.

Аз се отоплявам точно по този начин и мога да Ви кажа, че задължително ще направя основно почистване и освежаване. Няма как, тъй като стаята в която се намира камината ми е доста поопушена и с по-тъмни кръгове по тавана и стените. Освен това през пролетта няма проблеми и с отпуските, тъй като рядко някой колега иска да ги ползва тогава. По мой наблюдения всеки ги оставя за лятото или зимата. Смятам да говоря с моя работодател по този въпрос. Мисля, че може би ще ми стигнат две седмици за целта.

Като цяло аз сама ще се справя, но има неща които не мога да правя. Например това –  ще трябва да хвана майстор, който да мине с латекс стените и да поосвежи таваните. Това ще е чуждата помощ, а другото сама.

Ще почистя основно стаите една по една, след което искам да сменя килимите с нови. Трябва и да попрегледам гардеробите с дрехите, май отдавна не съм ги подреждала 🙂 . Абе ще си намеря работа за вършене, само ми трябва време. Искам да направя и по-сериозен ремонт на жилището ми, но по-нататък, когато събера достатъчно средства. До скоро.