Моден стилист?


Да изглеждаш добре в дрехите си е не просто въпрос на пари, но и на стил. Зад много от известните личности, дори в България, стоят модни стилисти, които изграждат стила им. Тази професия има широко развитие и в театралната, и кино средата, в рекламите, музиката, дори политиката. Какво представлява тя и всеки ли може да бъде такъв?

Всъщност, за да бъдеш моден стилист на някого, първо трябва да си наясно със своя стил. Това означава за себе си да знаеш какво стои добре, как дрехите за теб те карат да се чувстваш и именно това после да го предадеш и на клиентите си. Обикновено начало на този процес се поставя със закупуването на бяла риза, черен белйзър, елегантно палто и бежов панталон. След тези бейсик артикули следва надграждане от цветове, такстури, материи.

Следващото качество на добрия стилист е въображението. То е особено важно за хората, които искат да работят в сферата на театър, кино и изкуство. Тук имам предвид създаването на костюмите за тях. А за обличането на самите звезди е необходимо да не се следват последните тенденции, а да се подбират правилните дрехи, които отговарят на истинската личност зад звездата.

В тази връзка, за да си моден стилист на когото и да било, е важно да изградиш доверие с човека, с който работиш. Процесът включва дълбоко опознаване, което, както споменах по-горе, включва да създадеш онова усещане, че човекът да се чувства добре в дрехите си. Когато си наясно ти самият, тогава може да работиш, за да го създадеш и на другиго.

Накрая завършвам и с това, че всеки може да бъде стилист на себе си. За постигането му обаче са нужни знания за платовете, материите, кройките и още много. Затова аз съветвам първо да се свържете със специалист в сферата, който може да ви насочи как да изградите своя гардероб. Така ще откриете по-добре облечената версия на ебе си, която е в абсолютен унисон с личността. А после вече може да се погрижите и за визията на другиго.