Lacrima и злоядите деца

121218_KIDS_PickyEaters_border.jpg.CROP.original-originalДа си майка не е никак лесно. Това си е направо професия с огромна длъжностна характеристика, в която графа „денонощно разположение“ е нищо в сравнение с „правилно възпитание“, „търпеливост“ и „съобразителност“. Особено последното. Не само, че едно дете си иска внимание, но и самите ние понякога се нагаждаме спрямо него.
Всички майки, които четат в момента, знаят за какво говоря. Сменяте режима на ставане и лягане, съобразявате се какви думички използвате пред малкия човек, защото нали знаете, че има една възраст, в която започват да повтарят безспир, като навити кукли, каквото са чули. А, да, и променяте хранителните си навици.

У нас капризите в храненето изискват пасиране на супите, защото видиш ли: „Мамо, плуват някакви зелени неща. Не искам да я ям.“ Как да обясниш, че магданозът е полезен?! Ако някой има идея, ще съм благодарна да я сподели. Освен това спряхме да купуваме млечните продукти, с които бяхме свикнали. Изглежда децата са като жив мерител на качеството. Ако дадена стока не е добра, започва да ги боли коремче, да им мирише зле и да отказват да я погледнат дори. В крепката детска възраст правилното и разнообразно хранене е от особено значение, затова вече купувам без да правя компромис. Основният проблем при нас е, че ни гони едно злоядство, с което от доста време не мога се справя.

Не случайно засегнах млечните продукти. С тях имахме най-голям проблем. Едва нацелихме кисело мляко. Със сиренето, кашкавала и маслото минахме през всички познати ни марки и най-сетне се спряхме на Lacrima. Както се бях уплашила, че не мога да накарам малкото изобщо да хапне сирене и кашкавал, сега редовно само отваря хладилника и чопли като мишле. 🙂

На майките, които имат същите проблеми като нашия – със злоядо дете, наистина препоръчвам да опитват докато не намерят правилния продукт, но да не оставят детето си без необходимите вещества за развитието на организма. За мен лично беше много важно да науча детето да яде сирене и кашкавал, заради ползата за костите и зъбките. Затова се научихме да купуваме само от марката Lacrima. Произвеждат в мандра в Пазарджик още маслои крема сирене. Тях открихме в последствие. Също са много хубави– с натурален и мек вкус, така че и от тях взимаме.

Много се надявам да израснем това злоядство. Нее никак приятно да виждаш, че детето ти не харесва това или онова и да се чудиш какво да му дадеш. Но пък трябва да призная, че благодарение на това се научихме да държим и много повече на качеството, отколко преди, което е добре за здравето на цялото ни семейство.