И все пак не се застоявайте пред компютрите

compПоследните ми две публикации бяха все свързани с работата пред компютър. Не съм експерт или нещо такова, но мисля че всеки от нас трябва да притежава поне някаква обща култура как в тази насока.

Сега обаче искам да ви кажа следното: не прекалявайте. Нали знаете хубавата мисъл: „Много хубаво, не е на хубаво“. Ключът за пълноценен и по-хубав живот е в разнообразието и мярката. Ако ви се налага да работите на компютър и сте пред монитора цял ден, тогава не го правете и вкъщи. Вземете някоя хубава книга, изведете кучето на по-дълга разходка, или излезте с приятели. Бъдете активни и не съсредоточавайте живота си в една основна дейност.

От собствени наблюдения мога да кажа, че компютрите могат да водят до пристрастяване. С голямото разнообразие от информация в Интернет, различните компютърни игри, филми, социални мрежи и т.н. можете да се отплеснете с часове. Не че всички не го правим понякога, напротив. Съветът ми е просто да разнообразявате деня си от време на време. В крайна сметка истинският живот е навън, а не пред монитора.