С продуктите на Вивекта готвя за минути

Нека си го кажем направо – от всяка жена се очаква да готви и да може да готви, но не всяка вечер сме в настроение за гурме ястия.

Ето защо днес реших да ви разкрия моята тайната за най-бързите си, но все така вкусни ястия. Ключът е в това, че купувам замразени продукти от фирм Вивекта. Внасят у нас разнообразни меса, риба и миксове зеленчуци. Ако надникнете във фризера ми, ще откриете значителна част от асортимента им.

В моментите, когато умората ме е налегнала или денят ми е бил претоварен, се прибирам вкъщи и правя следното. Отварям фризера – там винаги имам поне 2 опаковки замразен зеленчуков микс, като любим ми е мексиканският (тук е моментът да благодаря на Вивекта БГ ЕООД, че са спасявали вечерята у дома толкова много пъти)! Изсипвам съдържанието от двете опаковки в нагорещен тиган с разтопено масло на дъното, разбърквам и захлупвам с капак. На зеленчуците им трябват 10-на минути да се приготвят, като те самите отпускат вода, която им помага да се задушат. Пробвайте за всеки случай, за да уцелите момента и да не ги пресготвите. Малко преди да ги махна от котлона, ги овкусявам задължително със сол и черен пипер. Ако съм в настроение, добавям къри, индийско орехче и джинджифил. Стават малко по-пикантни, но нали готвим мексикански микс, а именно лютото е вкусът на Мексико?

Така приготвените зеленчуци сервирам в дълбоки чинии. Ако имам сили да опека по една пилешка пържола на тиган, я прибавям към тях. Зеленчуковият микс е идеално допълнение към всеки вид месо. Ако обаче нямам сили да приготвя такова, изваждам от хладилника каквото намеря – пушено филе, колбас, варени яйца или друго. Може да комбинирате дори с картофена салата или забъркан набързо омлет.

А кои са вашите най-скорострелно приготвяни ястия? Ще ми е любопитно да разбера.